Försäkringsbolagens Oscarsgala har delat ut pris!

Försäkringsbolagens Oscarsgala har delat ut pris!
Ja, det låter nog inte så glamoröst att läsa om hur försäkringsbolagen i Sverige och Storbritannien samlas för att dela ut pris till olika biltillverkare för att de byggt olika bra stöldsäkra bilar. Men nu har det skett – och det gör det åtminstone lite mer spännande än att bara plöja igenom sina försäkringspapper.
Priset heter British Insurance Vehicle Security Awards och priset för bilmärke med störst stöldsäkerhet fick Volvo – för andra året i rad. Så heja Volvo.
Priset har delats ut i nio år och ska motivera biltillverkarna att tänka mer på stöldsäkerheten – och därmed göra försäkringsbolagens arbete enklare och mindre kostsamt.
Priset delas ut i 16 kategorier och i kategorierna för enskilda modeller var det flera bilar från Volkswagen och Audio som tog hem priser. Även Citroën tog några priser med sina modeller C5, C4 Picasso och C6.
Även om detta är ett sätt för försäkringsbolagen att slippa betala ut lika mycket försäkringspengar – då bilarna blir svårare att stjäla – så är det också något som konsumenterna i förlängningen tjänar på. För om du investerar i en stöldsäker bil så märks det i din försäkringspremie, som blir billigare. I slutänden tjänar alla – utom möjligtvis tjuvarna – på att alla bilar blir stöldsäkrare.
Du kan tjäna ännu mer om du dessutom väljer rätt försäkringsbolag genom att jämföra bilförsäkring. Det kan skilja ganska mycket mellan de olika bolagen, och du kan göra en bra jämförelse om du går in på bilförsäkringsguiden med adressen www.bilforsakringsguiden.se.