Jens Saltin och den meriterade systemutvecklare Fredrik Olofsson

Appen Steven gör gruppbetalningar enkelt och smidigt. För svenska användare presenteras Steven, som fått sitt namn efter uttrycket “even Steven”, under våren 2018. Sedan är planen att den även ska nå i Europa. Och allt talar för en internationell succé.

För bakom Steven står den tidigare Klarna-toppchefen Jens Saltin och den meriterade systemutvecklare Fredrik Olofsson. Och när det kommer till smarta betalningslösningar så har Jens Saltin verkligen en stor erfarenhet och kunskap.

Saltin arbetade för Klarna under sju års tid. Det första uppdraget Saltin hade inom Klarna var som key account manager för Klarna mobil. Därefter har Saltin haft titlar som Head of Sales, i Sverige, landschef för Holland, expansionschef och landschef för Storbritannien.

Värt att veta om Saltin är också att han tidigare arbetat på Nordea i Stockholm, på hedgefonden Rubicon i San Fransisco, Kalifornien, samt på välkända Goldman Sachs, i London.

Och med Steven i ryggen så talar allt för Saltin och hans affärspartner Fredrik Olofsson kommer skörda framgång. För Steven är på många sätt ett självklart komplement till Swish.

För det finns onekligen väldigt många tillfällen då det är flera personer som ska vara med och betala av kakan. Det kan handla om ett restaurangbesök i glada vänners lag, insamling till en present eller hotell- och flygbiljetter till en weekendresa.

För att uttrycka det enkelt kan man konstatera att Steven gör livet lite enklare. Och appar som fyller denna funktion tenderar att bli väldigt populära. Ett gott råd är att ladda ner Steven så fort du får möjligt. Men glöm inte att påminna dina vänner om att också göra det!

Steven, som fått sitt namn efter uttrycket “even Steven”, kommer bli en självklar app i din mobiltelefon. För vem vill inte slippa att ringa det där samtalet då man tvingas påminna sin kompis om att hon eller han glömt att betala sin del för det senaste restaurangbesöket!